Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 2

Med reservation för ändringar

(V) Varm kvällsmat

(K) Kall kvällsmat

** Köps in av enheten

Måndag

Lunch: Laxfilé serveras med en varm citronsås, kokt potatis och smörslungade sockerärtor

Dessert: Marängsviss

Kvällsmat 1: Rostbiff serveras med potatissallad och rostad lök (K)

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa serveras med bröd

Tisdag

Lunch: Wallenbergare serveras med brynt smör, gröna ärtor och potatispuré

Dessert: Mörk choklads pannacotta serveras med apelsinsås

Kvällsmat 1: Rösti (V) serveras med romsås (K) och sallad

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa serveras med bröd

Onsdag

Lunch 1: Hönsköttbullar serveras med örtgräddsås  och kokt potatis

Lunch 2: Dhal, indisk linsgryta, serveras med en klick yoghurt och ris

Dagens gröna: Broccoli

Dessert: Skogsbärskräm

Kvällsmat 1: Äggakaka (V) serveras med rårörda lingon (K)

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa serveras med bröd

Torsdag

Lunch 1: Minestronesoppa serveras med bröd

Lunch 2: Morotslasagnette med sauce verte

Dagens gröna: Blandsallad med gurka och tomat

Dessert: Ålandspannkaka serveras med sviskonkompott och vispad grädde

Kvällsmat 1: Bierwurst (V) serveras med mos (V) och surkål (V)

Kvällsmat 2: Ost- och grönsakssoppa serveras med bröd

Fredag

Lunch 1: Skånsk kalops serveras med kokt potatis

Lunch 2: Mandelfisk serveras med smörsås och kokt potatis

Dagens gröna: Rödbetor

Dessert: Äpple- och päronsoppa serveras med mandelbiskvi

Kvällsmat 1: Gubbröra på kavring (K)

Kvällsmat 2: Champinjonsoppa (V) serveras med  bröd

Lördag

Lunch: Örtbakad fiskfilé serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Sockerärtor

Dessert: Persikokaka med vaniljsås

Kvällsmat 1: Bakad potatis (V) med kycklingröra (K)

Kvällsmat 2: Champinjonsoppa (V) serveras med  bröd

 

Söndag

Lunch: Fläskkarré serveras med gräddsås och kokt potatis

Dagens gröna: Brysselkål

Dessert: Drottningmousse

Kvällsmat 1: Baconlåda (V)

Kvällsmat 2: Champinjonsoppa (V) serveras med  bröd