Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende
Vecka 23
Lunch 1: Lunchkorv serveras med senapstuvad potatis
Lunch 2: Köttfärsgryta med svamp serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Spenatsallad med gurka och tomat
Dessert: Vaniljglass med hallon- och lakritssås
Kvällsmat: Rotfruktsplättar serveras med örtcreme
Lunch 1: Fiskfärsbiff serveras med vitvinssås och kokt potatis
Lunch 2: Grekisk kycklinggryta serveras med ris
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Blåbärspaj med vaniljvisp
Kvällsmat: Broccolisoppa med bacon, serveras med bröd
Lunch 1: Kålpudding med rårörda lingon serveras gräddsås och kokt potatis
Lunch 2: Vegetarisk Piccata med en tomatsås med soltorkade tomater serveras med pilaffris
Dagens gröna: Vaxbönor Tricolore
Dessert: Päronkräm med kardemummagrädde
Kvällsmat: Fittata (korv- och grönsaksgratäng)Serveras med tomat- och rödlökssallad
Lunch 1: Grön ärtsoppa serveras med pepparrotsvisp och bröd
Lunch 2: Pastagratäng med kyckling, paprika och curry serveras med en örtaioli
Dagens gröna: Blomkål
Dessert: Pannkakor med sylt
Kvällsmat: Köttfärscrepes serveras med romansallad
Nationaldagen:
Förrätt: Ceviché på räkor, rökt lax och avokado serveras med örtkräm
Huvudrätt: Rökrimmat majskycklingfilé serveras med dill- och fänkålspicklade pärllök, basilikasmörsås och potatisbakelse
Dessert: Glaserad jordgubbsbakelse
Kvällsmat: Laxpaté serveras med romsås och bröd
Förrätt: Rostad sparris med fetaost
Lunch: Bakad torskfilé toppad med rökt sidfläsk serveras med skirat pepparrotssmör och kokt potatis
Dagens gröna: Sockerärtor
Dessert: Inkokta päron serveras med vaniljglass och chokladsås
Kvällsmat: Rostbiff och potatissallad
Dagens gröna: Vaxbönor Tricolore
Dessert: Rabarber- och jordgubbskompott serveras med vit choklad grädde
Kvällsmat: Kyckling Drumsticks (V) serveras med ajvarsås (K) och klyftpotatis (V)