Göteborgs stad
Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende
Vecka 40
Med reservation för ändringar.
Måndag
Lunch 1: Stekt falukorv serveras med stuvad vitkål och kokt potatis
Lunch 2: Chiligryta serveras med en klick smetana och ris
Dagens gröna: Picklad rödlök
Dessert: Björnbärskräm
Kvällsmat: Pumpasoppa (V) serveras med bröd
Kvällsmat 2: Köttbullesmörgås (K) med rödbetssallad (K)
Tisdag
Lunch 1: Panerad fisk serveras med dill- och citronsås och kokt potatis
Lunch 2: Fläskköttsgryta med svamp och paprika serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Broccoli
Dessert: Basbousa (mannagrynskaka)
Kvällsmat: Köttfärscrêpes (V) serveras med romansallad
Kvällsmat 2: Köttbullesmörgås (K) med rödbetssallad (K)
Onsdag
Lunch 1: Rökt pannbiff serveras med timjanskysås och kokt potatis
Lunch 2: Italiensk kycklinggratäng serveras med pasta
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert: Äpplekompott med vaniljglass
Kvällsmat: Frittata (V) (korv- och grönsaksgratäng)
Kvällsmat 2: Köttbullesmörgås (K) med rödbetssallad (K)
Torsdag
Lunch 1: Gotlandssoppa serveras med focaccia- bröd
Lunch 2: Lasagne med spenat, svamp och taleggio
Dagens gröna: Blandad råkostsallad
Dessert: Pannkakor med grädde
Kvällsmat: Vad köket erbjudar
Kvällsmat 2: Köttbullesmörgås (K) med rödbetssallad (K)
Fredag
Lunch 1: Kycklingschnitzel serveras med pepparcrême och rostad potatis
Lunch 2: Fisk Bordelaise med citronsmörsås serveras med potatismos
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Vit chokladmousse serveras med chokladsmul
Kvällsmat: Skaldjurspaj (V) serveras med dillcréme (K)
Kvällsmat 2: Köttbullesmörgås (K) med rödbetssallad (K)
Lördag
Lunch: Pocherad torskfilé serveras med sandefjordsås och kokt potatis
Dagens gröna: Haricots verts
Dessert: Morotskaka med frosting
Kvällsmat: Pizza (V) serveras med pizzasallad
Söndag
Lunch: Höstgryta med svamp- och lingon serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Rostade morötter
Dessert: Tiramisu
Kvällsmat: Mannagrynspudding (V) serveras med saftsås