Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 41

Med reservation för ändringar.

Måndag
Lunch 1:    Bratwurst serveras med surkål, senapscreme och potatismos
Lunch 2:    Kycklinggryta med mango chutney serveras med ris
Dagens gröna: Broccoli
Dessert:    Citruskräm
Kvällsmat:    Blomkålsoppa (V) med bacon och bröd
Kvällsmat 2:    Risgrynspudding (V) med sylt
Tisdag
Lunch 1:    Fänkålsbakad torskfilé serveras med skirat smör och kokt potatis
Lunch 2:    Rödbetsbiff med chèvrecreme och klyftpotatis
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert:    Päronkaka med vispad grädde
Kvällsmat:    Ugnspannkaka (V)  med vitkålslingon
Kvällsmat 2:  Risgrynspudding (V) med sylt
Onsdag
Lunch 1:    Köttfärslåda med plommon serveras med gräddsås och kokt potatis
Lunch 2:    Fisk piccata med tomatsås och basmatiris
Dagens gröna: Rostad blomkål
Dessert:    Lingonfromage
Kvällsmat:     Rökt kalkon med mimosasallad (K) och bröd
Kvällsmat2:  Risgrynspudding (V) med sylt
Torsdag
Lunch 1:    Fisksoppa â la Kungshaga serveras med aioli och bröd
Lunch 2:    Sjömansbiff 
Dagens gröna: Råkostsallad
Dessert:    Baskisk cheesecake med körsbärskompott
Kvällsmat:    Ost/skinkpaj serveras med rhode island-dressing och grönsallad    
Kvällsmat 2: Lunchkorv (V) med surkål (V), senapscreme (K) och baguette
Fredag
Lunch 1:    Saltimbocca med salvia- skysås och rostad potatis med rotfrukter
Lunch 2:    Spaghetti med köttfärssås
Dagens gröna: Rivna morötter
Dessert:    Exotisk fruktsallad med vispad grädde
Kvällsmat:    Kycklingburgare med mango/currydressing samt pommes frites
Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med sylt
Lördag
Lunch:    Halstrad laxfilé serveras med chilihollaindaise och kokt potatis
Dagens gröna: Smörslungade sockerärtor med spetskål och dill
Kvällsmat:  Rostbiff med potatissallad (K)
Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med sylt
Söndag
Lunch:    Viltstek serveras med gräddsås och potatisgratäng
Dagens gröna: Brysselkål
Dessert:    Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmat:    Varm smörgås med champinjonstuvning (V)
Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med sylt