Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 44

Med reservation för ändringar.

Mat inom ** köper avdelningarna in själv.

Varm mat (V) och kall mat (K)

Måndag

Lunch 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis

Lunch 2:Fisk Florentin serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Bukettgrönsaker

Dessert: Fruktkräm serveras med *gräddmjölk*

Kvällsmat 1: Texmexsoppa (V) serveras med bröd

Kvällsmat 2: Mannagrynspudding (V) serveras med *sylt*

Tisdag

Lunch 1: Citronkyckling med oliver serveras med ris

Lunch 2: Gratinerad kassler med champinjonsås serveras med ris

Dagens gröna: Broccoli 

Dessert: Brylèpudding

Kvällsmat: Vad köket erbjuder (K)

Onsdag

Lunch 1: Stekt strömming serveras med rårörda lingon och potatismos

Lunch 2: Sjömansgryta serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Gröna ärtor

Dessert:Apelsin- och ananassoppa serveras med vaniljglass

Kvällsmat 1: Makaronipudding med skinka (V)

Kvällsmat 2: Mannapudding (V) serveras med *sylt*

Torsdag

Lunch 1: Spenatsoppa serveras med ägghalva och bröd

Lunch 2: Lammfärsbiff serveras med tomatskysås och rostad potatis med rotfrukter

Dagens gröna: Rotsellerislaw med äpple

Dessert: Ostkaka serveras med kardemummaklick

Kvällsmat 1: Stekt fläsk (V) med raggmunk (V) och *lingonsylt*

Kvällsmat 2: Mannapudding (V) serveras med *sylt*

Fredag

Lunch 1: Rimmad fläskbog serveras med senapscreme och rotmos

Lunch 2: Laxpudding serveras med skirat smör 

Dagens gröna: Rödkålssallad

Dessert: Cheesecakemousse med hjortron

Kvällsmat: Fiskburgare (V) med bröd serveras med pommes (V) och remouladsås (K)

Kvällsmat 2: Mannapudding (V) serveras med *sylt*

Lördag

Lunch: Fiskgratäng med dill- och räkor serveras med Duchessmos

Dagens gröna: Haricots verts

Dessert: Kladdkaka med mockatopping

Kvällsmat: Köttbullesmörgås (K) med rödbetssallad (K)

Söndag

Lunch: Porterstek serveras med gräddsås och kokt potatis

Dagens gröna: Rostade morötter

Dessert: Toscapäron serveras med ingefärsgrädde

Kvällsmat: Omelett (V) med räkstuvning (V)