Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 46

Med förbehåll för avvikelser

I ** köps in av respektive avdelning

Kall mat (K)

Varm mat (V)

 

Måndag

Lunch 1: Spaghetti med köttfärssås

Lunch 2: Fiskgratäng med purjolök- och kaviar serveras med potatismos

Dagens gröna: Broccoli

Dessert: Lingonfromage

Kvällsmat 1: Italiensk kycklingsoppa (V) serveras med bröd

Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*

Tisdag

Lunch 1: Pocherad torsk serveras med ägg- och persiljesås och kokt potatis

Lunch 2: Fransk kycklinggryta med dragon- och äpple serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Gröna ärtor

Dessert: Kesokaka med apelsingrädde

Kvällsmat 1: Blomkål- och broccoligratäng (V) serveras med rökt kalkonbröst (K)

Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*

Onsdag

Lunch 1: Stekt fläsk serveras med raggmunk och rårörda lingon

Lunch 2: Bohuslänsk fiskpudding serveras med skirat smör och kokt potatis

Dagens gröna: Rivna morötter

Dessert: Äppelkräm med kanel

Kvällsmat 1: Makaronipudding med lax (V)

Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*

Torsdag

Lunch 1: Köttsoppa serveras med pepparrotsvisp och bröd

Lunch 2: Wokade nudlar med kyckling serveras med sweet chilisås

Dagens gröna: Råkostsallad

Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås

Kvällsmat 1: Janssons frestelse (V) och prinskorv (V)

Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*

Fredag

Lunch 1: Biff Lindström serveras med skysås och kokt potatis

Lunch 2: Oxbringa serveras med en ört- och senapscreme samt rostad potatis med rotfrukter

Dagens gröna: Bukettgrönsaker

Dessert: Bakad ananas och vaniljglass

Kvällsmat 1: Smörgås med räkröra (K)

Kvällsmat 2: Risgrynspudding (V) med *sylt*

Lördag

Lunch: Örtöverbakad fisk serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Picklad fänkålsallad

Dessert: Ambrosikaka

Kvällsmat 1: Crêpes med skinka- och spenat 

Kvällsmat 2: Pastasallad med kyckling (K) och Rhode Island dressing (K)

 

Söndag

Lunch: Boeuf Bourgignon serveras med potatispuré

Dagens gröna: Haricots verts

Dessert: Pannacotta med bärkompott

Kvällsmat 1: Omelett (V) med champinjonstuvning (V)

Kvällsmat 2: Pastasallad med kyckling (K) och Rhode Island dressing (K)