Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 47

Med reservation för ändringar.

(V) är varm kvällsmat

(K) är kall kvällsmat

** köps in av respektive avdelning

Måndag

Lunch 1: Flygande Jacob serveras med ris

Lunch 2: Stekt falukorv serveras med stuvade makaroner

Dagens gröna: Morot- och kålsallad med apelsin

Dessert: Citruskräm 

Kvällsmat 1: Minestronesoppa (V) serveras med bröd

Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd

Tisdag

Lunch 1: Köttbullar serveras med gräddsås, pressgurka och kokt potatis

Lunch 2: Pepparrotsbakad fisk serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Broccoli

Dessert: Kökets erbjudande

Kvällsmat 1: Croque Monsieur (V) (smörgås med skinka, ost, tomat och senap)

Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd

 

Onsdag

Lunch 1: Panerad fisk serveras med dansk remouladsås och kokt potatis

Lunch 2: Dill- och kycklinggryta serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Gröna ärtor 

Dessert: Bärkaka serveras med vaniljvisp

Kvällsmat 1: Ägg â la Skanör (V)

Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd

Torsdag

Lunch 1: Ärtsoppa med fläsk serveras med bröd

Lunch 2: Mandelfisk serveras med varm citronsås och kokt potatis

Dagens gröna: Kålrabbi- och vitkålsslaw

Dessert: Pannkakor serveras med punchgrädde

Kvällsmat 1: Pastagratäng med kyckling (V)

Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd

Fredag

Lunch 1: Mustig lammgryta serveras med kokt potatis

Lunch 2: Fläskpiccata serveras med tomatsås samt kokt potatis

Dagens gröna: Haricots verts

Dessert: Björnbärskompott serveras med vaniljkvarg

Kvällsmat 1: Hamburgare (V) med dressing (K) och tillbehör

Kvällsmat 2: Korv (V) med bröd

Lördag

Lunch: Fiskgratäng med räkor och hummersås serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Rostade morötter 

Dessert: Ostkaka med grädde

Kvällsmat 1: Fläskpastrami (K) serveras med potatissallad (K) och bröd

Kvällsmat 2: Moussaka (V) serveras med tzatziki (K)

Söndag

Lunch: Tjälknöl serveras med viltgräddsås och rotfruktsgratäng

Dagens gröna: Brysselkål

Dessert: After Eight päron serveras med vispad grädde

Kvällsmat 1: Ostomelett (V) serveras med sauce verte (K)

Kvällsmat 2: Moussaka (V) serveras med tzatziki (K)