Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 48

Med reservation för ändringar.

(V) är varm kvällsmat

(K) är kall kvällsmat

** köps in av respektive avdelning

Måndag

Lunch 1: Korv Stroganoff serveras med ris

Lunch 2: Fiskgratäng med purjolök- och kaviar serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Brytbönor

Dessert: Äpple- och päronsoppa och en klick vaniljkvarg

Kvällsmat 1: Potatisbullar (V) med stekt bacon (V) serveras med keso (K)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Tisdag

Lunch 1: Kräftströmming serveras med kokt potatis

Lunch 2: Asiatisk fläskköttsgryta serveras med basmatiris

Dagens gröna: Gröna ärtor

Dessert: Persikohalva serveras med mandelgrädde

Kvällsmat 1: Pyttipanna (V) med stekt ägg (V) och *rödbetor*

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Onsdag

Lunch 1: Stekt fläsk med bruna bönor serveras med kokt potatis

Lunch 2: Gratinerad kycklinglårfilé med ratatouille serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Rårivna morötter

Dessert: Hallonkräm

Kvällsmat 1: Kökets erbjudande

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Torsdag

Lunch 1: Fisksoppa serveras med aioli och bröd

Lunch 2: Bratwurst serveras med senapsstuvad potatis 

Dagens gröna: Blandsallad med tomat och gurka

Dessert: Blåbärscrêpes med vaniljglass

Kvällsmat 1: Hermanssonslåda (V)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Fredag

Lunch 1: Pannbiff med stekt lök och skysås serveras med kokt potatis

Lunch 2: Fisk- och rotfruktsfrikassé serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Blomkål

Dessert: Kladdkaka med apelsingrädde

Kvällsmat 1: Bröd med Skagenröra (K)

Kvällsmat 2: Potatis- och purjolöksoppa (V) serveras med pastrami och bröd

Lördag

Lunch: Kycklingfilé serveras med rosépepparsås och kokt potatis

Dagens gröna: Ugnsrostade rödbetor

Dessert: Drottningmousse

Kvällsmat 1: Laxpudding (V) serveras med skirat smör (V)

Kvällsmat 2: Croque Monsieur (V)

Söndag

Lunch: Slottsgryta serveras med pressgurka och kokt potatis

Dagens gröna: Bukettgrönsaker

Dessert: Saffranskaka med lingonfrosting

Kvällsmat 1: Rökt kalkon serveras med mimosasallad (K) och bröd

Kvällsmat 2: Croque Monsieur (V)