Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 50

Med reservation för ändringar.

(V) är varm kvällsmat

(K) är kall kvällsmat

** köps in av respektive avdelning

 

Måndag

Lunch 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis

Lunch 2: Fisk Florentine serveras med potatismos

Dagens gröna: Bukettgrönsaker

Dessert: Trädgårdskräm

Kvällsmat 1: Texmexsoppa (V) serveras med bröd

Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg

Tisdag

Lunch 1: Stekt fläsk med raggmunk och rårörda lingon

Lunch 2: Kyckling i röd currysås serveras med basmatiris

Dagens gröna: Broccoli

Dessert: Chokladpudding med vispad grädde

Kvällsmat 1: Makaronipudding med skinka (V)

Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg

Onsdag

Nobelmiddag:

Förrätt: Saltbakade betor serveras med getostcreme

Huvudrätt: Kycklingterrine med en brynt kycklingsky, bönragu samt potatisbakelse

Dessert: Vaniljkokta plommon med kanelkräm

Kvällsmat 1: Pyttipanna(V) med stekt ägg (V)

Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg

Torsdag

Lunch 1: Spenatsoppa med ägghalva serveras med bröd

Lunch 2: Grekisk biff serveras med vitlökssås och pilaffris

Dagens gröna: Tomat- och rödlöksallad

Dessert: Ostkaka med kardemummaklick

Kvällsmat 1: Rotfruktsplättar (V)och kesoröra (K)

Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg

 

Fredag

Lunch 1: Köttbullar serveras med gräddsås och potatismos

Lunch 2: Chili sin carne serveras med en klick creme frâiche och ris

Dagens gröna: Kokta morötter

Dessert: Bärkräm

Kvällsmat 1: Korv (V) med bröd serveras med gurkmajonäs (V) och mos 

Kvällsmat 2: Tomatsoppa (V) med krutonger

Lördag

Lunch: Pepparrotsbakad fisk serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Gröna ärtor

Dessert: Lussekatt

Kvällsmat 1: Champinjonfyllda crepes (V) serveras med sallad

Kvällsmat 2: Tomatsoppa (V) med krutonger

Söndag

Lunch: Coq au vin  serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Romanescoblandning

Dessert: Lingonfromage serveras med saffransgrädde

Kvällsmat 1: Senap sill och löksill serveras med ägg och bröd (K)