Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende
Vecka 50
Med reservation för ändringar.
(V) är varm kvällsmat
(K) är kall kvällsmat
** köps in av respektive avdelning
Lunch 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis
Lunch 2: Fisk Florentine serveras med potatismos
Dagens gröna: Bukettgrönsaker
Dessert: Trädgårdskräm
Kvällsmat 1: Texmexsoppa (V) serveras med bröd
Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg
Lunch 1: Stekt fläsk med raggmunk och rårörda lingon
Lunch 2: Kyckling i röd currysås serveras med basmatiris
Dagens gröna: Broccoli
Dessert: Chokladpudding med vispad grädde
Kvällsmat 1: Makaronipudding med skinka (V)
Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg
Nobelmiddag:
Förrätt: Saltbakade betor serveras med getostcreme
Huvudrätt: Kycklingterrine med en brynt kycklingsky, bönragu samt potatisbakelse
Dessert: Vaniljkokta plommon med kanelkräm
Kvällsmat 1: Pyttipanna(V) med stekt ägg (V)
Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg
Lunch 1: Spenatsoppa med ägghalva serveras med bröd
Lunch 2: Grekisk biff serveras med vitlökssås och pilaffris
Dagens gröna: Tomat- och rödlöksallad
Dessert: Ostkaka med kardemummaklick
Kvällsmat 1: Rotfruktsplättar (V)och kesoröra (K)
Kvällsmat 2: Mannapudding (V) med pålägg
Lunch 1: Köttbullar serveras med gräddsås och potatismos
Lunch 2: Chili sin carne serveras med en klick creme frâiche och ris
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert: Bärkräm
Kvällsmat 1: Korv (V) med bröd serveras med gurkmajonäs (V) och mos
Kvällsmat 2: Tomatsoppa (V) med krutonger
Lunch: Pepparrotsbakad fisk serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Lussekatt
Kvällsmat 1: Champinjonfyllda crepes (V) serveras med sallad
Kvällsmat 2: Tomatsoppa (V) med krutonger
Lunch: Coq au vin serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Romanescoblandning
Dessert: Lingonfromage serveras med saffransgrädde
Kvällsmat 1: Senap sill och löksill serveras med ägg och bröd (K)