Omsorgen

Göteborgs stad

Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende

Vecka 51

Med reservation för ändringar.

Inom ** köps in av respektive avdelning

(V) Varm mat

(K) Kall mat

Måndag

Lunch 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis

Lunch 2: Laxqueneller serveras med hummersås och kokt potatis

Dagens gröna: Broccoli

Dessert: Fruktkeso

Kvällsmat 1: Potatisbullar med bacon (V) serveras med blodpudding (V) och *lingonsylt*

Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple- och kardemumma (V) serveras med bröd

Tisdag

Lunch 1: Stekt strömming serveras med skirat smör, potatismos och rårörda lingon

Lunch 2: Tom ka gai, thailändsk kycklinggryta serveras med basmatiris

Dagens gröna: Gröna ärtor

Dessert: Bärkaka

Kvällsmat 1: Pannbiff (V) serveras med potatisgratäng (V)

Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple- och kardemumma (V) serveras med bröd

Onsdag

Lunch 1: Kassler med champinjonsås serveras med kokt potatis

Lunch 2: Sojafärssås serveras med spaghetti och riven ost

Dagens gröna: Kokta morötter

Dessert: Citruskräm

Kvällsmat 1: Rökt kalkon serveras med legymsallad och bröd (K)

Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple- och kardemumma (V) serveras med bröd

Torsdag

Lunch 1: Fisksoppa med saffran serveras med aioli och bröd

Lunch 2: Lasagne serveras med fetaostcreme 

Dagens gröna: Vitkålssallad

Dessert: Ostkaka serveras med bärsylt

Kvällsmat 1: Ost- och skinkomelett (V) serveras med en grönsallad

Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple- och kardemumma (V) serveras med bröd

Fredag

Lunch 1: Rökt pannbiff med bacon serveras med en timjanskysås och kokt potatis

Lunch 2: Fisk Florentine serveras med kokt potatis

Dagens gröna: Rårivna morötter

Dessert: Körsbärssoppa serveras med vaniljglass

Kvällsmat 1: Bakad potatis (V) med tonfiskröra (K)

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd

Lördag

Lunch: Helstekt kotlettrad serveras med pepparsås, klyftpotatis och haricots verts

Dessert: Jordgubbsfromage toppad med chokladsmulor

Kvällsmat 1: Tacorulle (V) serveras med tomatsallad (K)

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd

Söndag

Lunch: Coq au vin serveras med ris och bukettgrönsaker

Dessert: Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

Kvällsmat 1: Saffranspudding (V) med bärsylt

Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd