Svartedalens & Treklöverns Vård & Omsorgsboende
Vecka 51
Med reservation för ändringar.
Inom ** köps in av respektive avdelning
(V) Varm mat
(K) Kall mat
Lunch 1: Isterband serveras med dillstuvad potatis
Lunch 2: Laxqueneller serveras med hummersås och kokt potatis
Dagens gröna: Broccoli
Dessert: Fruktkeso
Kvällsmat 1: Potatisbullar med bacon (V) serveras med blodpudding (V) och *lingonsylt*
Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple- och kardemumma (V) serveras med bröd
Lunch 1: Stekt strömming serveras med skirat smör, potatismos och rårörda lingon
Lunch 2: Tom ka gai, thailändsk kycklinggryta serveras med basmatiris
Dagens gröna: Gröna ärtor
Dessert: Bärkaka
Kvällsmat 1: Pannbiff (V) serveras med potatisgratäng (V)
Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple- och kardemumma (V) serveras med bröd
Lunch 1: Kassler med champinjonsås serveras med kokt potatis
Lunch 2: Sojafärssås serveras med spaghetti och riven ost
Dagens gröna: Kokta morötter
Dessert: Citruskräm
Kvällsmat 1: Rökt kalkon serveras med legymsallad och bröd (K)
Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple- och kardemumma (V) serveras med bröd
Lunch 1: Fisksoppa med saffran serveras med aioli och bröd
Lunch 2: Lasagne serveras med fetaostcreme
Dagens gröna: Vitkålssallad
Dessert: Ostkaka serveras med bärsylt
Kvällsmat 1: Ost- och skinkomelett (V) serveras med en grönsallad
Kvällsmat 2: Blomkålssoppa med äpple- och kardemumma (V) serveras med bröd
Lunch 1: Rökt pannbiff med bacon serveras med en timjanskysås och kokt potatis
Lunch 2: Fisk Florentine serveras med kokt potatis
Dagens gröna: Rårivna morötter
Dessert: Körsbärssoppa serveras med vaniljglass
Kvällsmat 1: Bakad potatis (V) med tonfiskröra (K)
Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd
Lunch: Helstekt kotlettrad serveras med pepparsås, klyftpotatis och haricots verts
Dessert: Jordgubbsfromage toppad med chokladsmulor
Kvällsmat 1: Tacorulle (V) serveras med tomatsallad (K)
Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd
Lunch: Coq au vin serveras med ris och bukettgrönsaker
Dessert: Mjuk pepparkaka med lingonfrosting
Kvällsmat 1: Saffranspudding (V) med bärsylt
Kvällsmat 2: Kycklingfärssoppa med rotfrukter (V) serveras med bröd