Vegahusen Restaurang Skeppet
Vecka 1
Med reservation för ändringar.
Husman: Kokt köttkorv med grov senapsås, gröna ärtor samt kokt potatis
Dagens: Vegetarisk chili på aubergin, paprika och bönor, gräddfil och ris
Dessert: Blåbärssoppa toppad med små maränger
Husman: Kycklinglårfilé, morot och gul lök i dragonsås serveras med kokt potatis
Dagens: Gratinerad kassler med mozzarella, kvisttomat och basilika samt ris
Dessert: Kompott på vinteräpple, kanel och farinsocker samt mjölk
Nyårsafton
Förrätt: Smörstekt toast med tångkaviar, rödlök, gräddfil, dill och citron
Varmrätt: Ångad lax med champagnesås, sockerärtor och dillslungad kulpotatis
Dessert: Ljummen mandelpersika toppad med kallrörd vanilljkräm
Nyårsdagen
Husman: Sirapstekta kåldolmar med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis
Dagens: Murgh Makhani - Indisk kycklingrätt serveras med jasminris
Dessert: Konditoribit till kaffet
Husman: Spaghetti serveras med köttfärssås, riven ost och ketchup
Dagens: Stekta korvar serveras med krämig räksallad, senap och potatismos
Dessert: Fruktkräm med mjölk
Husman: Bohuslänsk fiskpudding med smält smör och dillglacerad morot
Dagens: Pasta Carbonara
Dessert: Citrusfromage
Husman: Stekt pannbiff serveras med brynt löksky, lingon samt potatismos
Dagens: Asiatisk fiskgryta med kokosmjölk, ingefära och limeblad samt jasminris
Dessert: Drömtårta toppad med vispad grädde