Omsorgen

Göteborgs stad

Vegahusen Restaurang Skeppet

Vecka 3

Måndag

Husman: Stekt falukorv med stuvad vinterkål, senap och kokt potatis

Dagens: Vegetarisk gryta med vita bönor, blomkål, aiatiska kryddor och jasminris

Dessert: Mjölkchokladglass

Tisdag

Husman: Laxbullar i dill & senapsås serveras med sockerärtor samt kokt potatis

Dagens: Kycklinglever med rödvin, champinjoner och bacon samt potatismos

Dessert: Karamellpudding serveras med salt / sockerkanderad MANDEL

Onsdag

Husman: Gryta på karré med apelsin, ingefära och salvia, brytbönor och kokt potatis

Dagens: Stekt salt sill serveras med brynt löksås och kokt potatis

Dessert: Fruktkräm med mjölk

Torsdag

Husman: Grön ärtsoppa toppad med räk & pepparrotscrème

Dagens: Moussaka på köttfärs, aubergine, potatis, tomat, örter och vitost

Dessert: Tunn våffla serveras med hemkokt sylt och vispad grädde

Fredag

Husman: Kokt kycklinglårfilé i currysås serveras med ris

Dagens: Spenat & morotslasagne serveras med sallad på tomat/brytbönor/örter

Dessert: Sviskonkräm serveras med mjölk

Lördag

Husman: Kokt rimmad fisk med "vit sås", dillglacerade ärtor och kokt potatis

Dagens: Bierwurst serveras med pilsnerbrässerad lök och potatismos

Dessert: Lingoncheesecake i glas toppad med krossade pepparkakor

Söndag

Husman: Helstekt kotlettrad med grönpepparsås och persiljeslungad kulpotatis

Dagens: Gryta med kyckling, rökt sidfläsk, tomat och basilika samt potatismos

Dessert: Mjuk chokladkaka med glasyr och kokos samt lättvispad grädde