Vegahusen Restaurang Skeppet
Vecka 42
Välkomna!
Bistro Skeppet, Vegagatan 55
Oppet vardagar 10.00-14.30, lördag-söndag 11,30-14.30
Lunch serveras mellan 11,30-14.30, prisr 115:-
Veckans kvällsmatsalternativ: Varma räkfyllda crêpes med sallad
Med reservation för ändringar.
Husman: Korv Stroganoff serveras med varma färska brytbönor och potatismos
Dagens: Vegetariska biffar serveras med franska grönsaker och potatismos
Dessert: Mjuk chokladkaka med glasyr och kokos toppad med vispad grädde
Husman: Brässerad fisk med hummerfond, apelsin, timjan, rosenkål samt kokt potatis
Dagens: Stekt rimmat fläsk serveras med brynt löksås och kokt potatis
Dessert: Vanilj & yoghurtpannacotta toppad med kryddrörda vinbär
Husman: Gryta på oxytterlår, champinjoner syltlök och grönpeppar samt kokt potatis
Dagens: Tyringer Bratwurst serveras med Alascepotatis och grov senap
Dessert: Gammaldags fruktkompott serveras med mjölk
Måltidens dag, i år skapad av pelle Danielsson
Förciitt: Honungsgravad lax på kavring med hovmästarsås, solroskärnor och pepparrot
Husman: Långbakad karré med kantarellsås, citruskokt kål och rostad potatis
Dessert: Äppel & kanelkaka, inkokt rosmarinäpple och kallrörd vaniljcrème
Husman: Kokt köttkorv med grov senapssås, glacerade ärtor och kokt potatis
Dagens: Bohuslänsk fiskfrikassé med vitt vin, grädde och örter samt kokt potatis
Dessert: Glass med strössel
Husman: Pasta med krämig sås på rökt lax, bladspenat, parmesan och crème fraiche
Dagens: Kökets färsrätt med gräddsås, lingon, varma grönsaker och kokt potatis
Dessert: Körsbärsfromage
Husman: Brässerad kyckling med skogssvamp, fänkål och rosmarin samt kokt potatis
Dagens: Torekovs senapsill serveras med kokt ägg, rödlök och kokt potatis
Dessert: syltad persika serveras med ovlspad kardemummagrädde