Omsorgen

Göteborgs stad

Vegahusen Restaurang Skeppet

Vecka 42

Välkomna!

Bistro Skeppet, Vegagatan 55

Oppet vardagar 10.00-14.30, lördag-söndag 11,30-14.30

Lunch serveras mellan 11,30-14.30, prisr 115:-

Veckans kvällsmatsalternativ: Varma räkfyllda crêpes med sallad

Med reservation för ändringar.

Måndag

Husman: Korv Stroganoff serveras med varma färska brytbönor och potatismos

Dagens: Vegetariska biffar serveras med franska grönsaker och potatismos

Dessert: Mjuk chokladkaka med glasyr och kokos toppad med vispad grädde

Tisdag

Husman: Brässerad fisk med hummerfond, apelsin, timjan, rosenkål samt kokt potatis

Dagens: Stekt rimmat fläsk serveras med brynt löksås och kokt potatis

Dessert: Vanilj & yoghurtpannacotta toppad med kryddrörda vinbär

Onsdag

Husman: Gryta på oxytterlår, champinjoner syltlök och grönpeppar samt kokt potatis

Dagens: Tyringer Bratwurst serveras med Alascepotatis och grov senap

Dessert: Gammaldags fruktkompott serveras med mjölk

Torsdag

Måltidens dag, i år skapad av pelle Danielsson

Förciitt: Honungsgravad lax på kavring med hovmästarsås, solroskärnor och pepparrot

Husman: Långbakad karré med kantarellsås, citruskokt kål och rostad potatis

Dessert: Äppel & kanelkaka, inkokt rosmarinäpple och kallrörd vaniljcrème

Fredag

Husman: Kokt köttkorv med grov senapssås, glacerade ärtor och kokt potatis

Dagens: Bohuslänsk fiskfrikassé med vitt vin, grädde och örter samt kokt potatis

Dessert: Glass med strössel

Lördag

Husman: Pasta med krämig sås på rökt lax, bladspenat, parmesan och crème fraiche

Dagens: Kökets färsrätt med gräddsås, lingon, varma grönsaker och kokt potatis

Dessert: Körsbärsfromage

Söndag

Husman: Brässerad kyckling med skogssvamp, fänkål och rosmarin samt kokt potatis

Dagens: Torekovs senapsill serveras med kokt ägg, rödlök och kokt potatis

Dessert: syltad persika serveras med ovlspad kardemummagrädde