Vegahusen Restaurang Skeppet
Vecka 43
Veckans kvällsmatsalternativ: Krämig skinkröra på grov rågkaka
Med reservation för ändringar.
Välkomna!
Husman: Pepparrotskött kokt på oxytterlår, rotfrukter och lök samt kokt potatis
Dagens: Pasta Puttanesca – tomat, sardell, kapris, olivolja, persilja, vitlök och oliver
Dessert: Päronkräm serveras med mjölk
Husman: Örtbakad fisk med vitvinsås, lökfrästa brytbönor och kokt potatis
Dagens: Kyckling med kikärtor, citron, vitlök och persilja samt potatismos
Dessert: Hovdessert – maränger, rostad mandel, chokladsås och vispad grädde
Husman: Spaghetti med köttfärssås, ketchup och riven ost
Dagens: Orientalisk fiskgryta med morot, kokosmjölk och limeblad samt jasminris
Dessert: Konserverade frukter
Husman: Vegas klassiska ärtsoppa med grov senap
Dagens: Ingefärsmarinerad kyckling med mustig rosmarinsås och ugnsbakade rotsaker
Dessert: Pannkakor med hemkokt sylt och vispad grädde
Husman: Stekt strömming med rårörda lingon och potatismos
Dagens: Ugnsbakad kassler med basilika, kvisttomat och mozzarella samt kokt ris
Dessert: Katrinplommonkompott med gräddmjölk
Husman: Fiskfärsbiff med kall romsås, dillslungade ärtor och kokt potatis
Dagens: Pasta med krämig sås på bacon, zucchini, lök och ädelost
Dessert: Äppelvanilj toppad med kanelrostad havregryn
Husman: Gryta på fläskbog, råstekta rotfrukter, porter, svarta vinbär samt kokt potatis
Dagens: Moussaka på lammfärs, aubergine, potatis, örter och vitost
Dessert: Skumraket till kaffet