Omsorgen

Göteborgs stad

Vegahusen Restaurang Skeppet

Vecka 46

Måndag

Husman: Frikassé på kyckling, morötter och dill samt kokt potatis

Dagens: Vegetarisk moussaka

Dessert: Päronkräm med mjölk

Tisdag

Husman: Brässerad fisk med bladspenat, dill och skaldjurssås samt kokt potatis

Dagens: Gryta på kycklinglever, bacon, champinjoner och rödvin samt potatismos

Dessert: Veronicas ljuvliga morotskaka med frosting

Onsdag

Husman: Bruna bönor med stekt korv & stekt fläsk serveras med kokt potatis

Dagens: Saffransdoftande fiskgryta med fänkål och rotfrukter samt kokt potatis

Dessert: Säsongens konserverade frukter

Torsdag

Husman: Grönkålssoppa serveras med kokta ägghalvor

Dagens: Pasta med krämig sås på fläskytterfilé, rödlök och skogssvamp

Dessert: Ris à la malta med saftsås

Fredag

Husman: Lappskojs på rimmad oxbringa serveras med inlagda rödbetor

Dagens. Mild chorizo serveras med krämig tomatsås och klyftpotatis

Dessert: Kökets val av dessert

Lördag

Husman: Gravlaxpudding med smält smör och dillslungade ärtor

Dagens: Pasta med kycklinglårfilé, savoykål, citron och grädde

Dessert: Citrusfromage

Söndag

Husman: Gryta på oxytterlår, råstekt rotselleri och franska linser samt potatismos

Dagens: Gratinerad fisk med soltorkad tomat, basilka, crèmefraiche och kokt potatis

Dessert: Körsbärskompott med mjölk