Omsorgen

Göteborgs stad

Vegahusen Restaurang Skeppet

Vecka 50

Med reservation för ändringar.

Måndag

Husman: Gryta på fläskbog, rotfrukter, dijonsenap och grädde samt kokt potatis

Dagens: Grönsaksbiffar serveras med franska grönsaker och potatismos

Dessert: Varm nyponsoppa toppad med vaniljglass

Tisdag

Husman: Ugnsbakad fisk med rostad lök, persilja och smält smör samt kokt potatis

Dagens: Kyckling "Marengo" med champinjoner, tomat och örter samt potatismos

Dessert: SOMMARMINNE - krusbärskräm med mjölk

Onsdag

Husman: Kålpudding serveras med sky, lingon och kokt potatis

Dagens: Kokt fläskkorv med pepparrotssås, ångade rotfrukter och kokt potatis

Dessert: Kökets val av dessert

Torsdag

Husman: Klassisk köttsoppa på oxytterlår serveras med ostsmörgås

Dagens: Pasta med krämig sås på fisk, räkor, vitt vin och gräslök

Dessert: Ljummen äppelpaj serveras med vispad grädde / våningens glass

Fredag

Husman: ChiliConCarne serveras med gräddfil, nachochips och ris

Dagens: Stekt, panerad schnitzel med sky, varma ärtor, citron och kokt potatis

Dessert: Konserverade frukter

Lördag

Lucia

Husman: Fisk Florentine - bladspenat och ostsås serveras med kokt potatis

Dagens: Tyringer Bratwurst serveras med Alsacepotatis och grov senap

Dessert: Nybakad lussekatt

Söndag

3:e advent

Husman: Brässerad skinkstek serveras med gräddsås, rödkål och kokt potatis

Dagens: Kycklinglårfilé med vitlök, citron, kikärter och persilja samt potatismos

Dessert: Kompott på torkade plommon och kanel serveras med mjölk