Vegahusen Restaurang Skeppet
Vecka 50
Med reservation för ändringar.
Husman: Gryta på fläskbog, rotfrukter, dijonsenap och grädde samt kokt potatis
Dagens: Grönsaksbiffar serveras med franska grönsaker och potatismos
Dessert: Varm nyponsoppa toppad med vaniljglass
Husman: Ugnsbakad fisk med rostad lök, persilja och smält smör samt kokt potatis
Dagens: Kyckling "Marengo" med champinjoner, tomat och örter samt potatismos
Dessert: SOMMARMINNE - krusbärskräm med mjölk
Husman: Kålpudding serveras med sky, lingon och kokt potatis
Dagens: Kokt fläskkorv med pepparrotssås, ångade rotfrukter och kokt potatis
Dessert: Kökets val av dessert
Husman: Klassisk köttsoppa på oxytterlår serveras med ostsmörgås
Dagens: Pasta med krämig sås på fisk, räkor, vitt vin och gräslök
Dessert: Ljummen äppelpaj serveras med vispad grädde / våningens glass
Husman: ChiliConCarne serveras med gräddfil, nachochips och ris
Dagens: Stekt, panerad schnitzel med sky, varma ärtor, citron och kokt potatis
Dessert: Konserverade frukter
Lucia
Husman: Fisk Florentine - bladspenat och ostsås serveras med kokt potatis
Dagens: Tyringer Bratwurst serveras med Alsacepotatis och grov senap
Dessert: Nybakad lussekatt
3:e advent
Husman: Brässerad skinkstek serveras med gräddsås, rödkål och kokt potatis
Dagens: Kycklinglårfilé med vitlök, citron, kikärter och persilja samt potatismos
Dessert: Kompott på torkade plommon och kanel serveras med mjölk