Omsorgen

Mölndals stad

Brattåsgården

Vecka 43

Med reservation för ändringar.

Veckans alt. middag: Vegetarisk pytt

Måndag

Lunch 1: Kokt köttkorv

Lunch 2: Pastasås med lax och spenat

Tillbehör: Rotmos eller linguine (bandpasta)

Råkost

Dessert: Persikor med grädde

Middag: Potatisbullar med fläsktärningar

Tisdag

Lunch 1: Kåldolmar med gräddsås

Lunch 2: Fisk Björkeby (ströbröd, persilja, lök)

Tillbehör: Kokt potatis eller potatismos

Råkost

Dessert: Rabarberkräm

Middag: Kokt korv med tomatsallad

Onsdag

Lunch 1: Kycklinglevergryta

Lunch 2: Panerad stekt sej med dansk remouladsås

Tillbehör: Ris eller kokt potatis

Råkost

Dessert: Lingonmousse

Middag: Risgrynspudding med saftsås

Torsdag

Lunch 1: Gulaschsoppa med bröd

Lunch 2: Fisksoppa med curry

Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås

Middag: Köttfärspaj med mangochutney-dressing och blandsallad

Fredag

Förrätt: Laxtartar med äpple och soyaemulsion

Lunch 1: Viltfärsbiffar med enbärsgräddsås

Tillbehör: Potatis- och rotfruktsgratäng

Dessert: Äppelkladdkaka med vaniljvisp

Middag: Crêpes med räkor och blandsallad

Lördag

Lunch 1: Torskfilé gratinerad med mandel och ost

Tillbehör: Kokt potatis

Dessert: Choklad- och hallonmousse

Middag: Pizza med ananas och kyckling, ruccolasallad och currydressing

Söndag

Lunch 1: Kassler med champinjonsås

Tillbehör: Stekt potatis

Dessert: Päron med kardemummagrädde

Middag: Ost- och blomkålssoppa med bröd