Eklanda
Vecka 43
Med reservation för ändringar.
Veckans alt. middag: Vegetarisk pytt
Lunch 1: Kokt köttkorv
Lunch 2: Pastasås med lax och spenat
Tillbehör: Rotmos eller linguine (bandpasta)
Råkost
Dessert: Persikor med grädde
Middag: Potatisbullar med fläsktärningar
Lunch 1: Kåldolmar med gräddsås
Lunch 2: Fisk Björkeby (ströbröd, persilja, lök)
Tillbehör: Kokt potatis eller potatismos
Råkost
Dessert: Rabarberkräm
Middag: Kokt korv med tomatsallad
Lunch 1: Kycklinglevergryta
Lunch 2: Panerad stekt sej med dansk remouladsås
Tillbehör: Ris eller kokt potatis
Råkost
Dessert: Lingonmousse
Middag: Risgrynspudding med saftsås
Lunch 1: Gulaschsoppa med bröd
Lunch 2: Fisksoppa med curry
Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Middag: Köttfärspaj med mangochutney-dressing och blandsallad
Förrätt: Laxtartar med äpple och soyaemulsion
Lunch 1: Viltfärsbiffar med enbärsgräddsås
Tillbehör: Potatis- och rotfruktsgratäng
Dessert: Äppelkladdkaka med vaniljvisp
Middag: Crêpes med räkor och blandsallad
Lunch 1: Torskfilé gratinerad med mandel och ost
Tillbehör: Kokt potatis
Dessert: Choklad- och hallonmousse
Middag: Pizza med ananas och kyckling, ruccolasallad och currydressing
Lunch 1: Kassler med champinjonsås
Tillbehör: Stekt potatis
Dessert: Päron med kardemummagrädde
Middag: Ost- och blomkålssoppa med bröd