Omsorgen

Orust Kommun

Ängsvikens, Fyrklöverns, Gullvivans och Kaprifolgårdens

Vecka 25

Måndag
Ajvarkyckling med ris, serveras med råkost (Svenskproducerat, Fågel, Lagad från grunden)
Dessert: Krusbärskräm
Omelett med räkstuvning, serveras med sallad (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Tisdag
Köttbullar med potatismos, serveras med varm brysselkål, råkost samt lingonsylt (Svenskproducerat, Nöt, Ekologiskt)
Dessert: Chokladmousse
Rotfruktssoppa, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Onsdag
Fiskpudding med kokt potatis och smörsås, serveras med varma gröna ärter samt råkost (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Hallonfromage
Broccoli- och potatisgratäng med ost, serveras med sallad (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Torsdag
Korv stroganoff med ris samt varm sallad med morot och rostade solrosfrön (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden, Ekologiskt)
Dessert: Färsk frukt
Janssons frestelse, serveras med sallad (Fisk, Lagad från grunden)
Fredag
MIDSOMMARAFTON
Matjessill med färskpotatis, serveras med dill, gräslök samt gräddfil (Fisk, MSC)
Dessert: Jordgubbstårta
Ugnsstekt kycklinglårfilé med krämig potatissallad (Svenskproducerat, Fågel, Lagad från grunden)
Lördag
Fiskgratäng med spenat, serveras med kokt potatis, varma gröna ärter samt råkost (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Björnbärskaka
Raggmunk med baconströssel, serveras med lingonsylt samt råkost (Fläsk, Svenskproducerat)
Söndag
Slottsstek med kokt potatis och gräddsås, varm grönsaksblandning samt råkost (Svenskproducerat, Nöt, KRAV, Lagad från grunden)
Dessert: Choklad- och hallonmousse
Krämig kyckling- och grönsakssoppa, serveras med mjukt bröd (Svenskproducerat, Fågel, Lagad från grunden)