Omsorgen

Orust Kommun

Ängsvikens, Fyrklöverns, Gullvivans och Kaprifolgårdens

Vecka 16

Måndag
Köttfärslimpa med kokt potatis och klassisk brunsås, serveras med ugnsrostade morötter samt sallad (Fläsk, Svenskproducerat, Nöt, KRAV, Lagad från grunden)
Dessert: Blåbärssoppa
Bondomelett, serveras med sallad (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Tisdag
Vegetarisk lasagne, serveras med grillade grönsaker samt råkost (Vegetariskt, Lagad från grunden, Ekologiskt)
Dessert: Citronfromage
Minestronesoppa med bacon, serveras med mjukt bröd (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Onsdag
Stekt fisk med kokt potatis och remouladsås, serveras med varma slottsgrönsaker och råkost (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Päronkräm
Pyttipanna med stekt ägg, serveras med inlagda rödbetor (Svenskproducerat, Nöt, Ekologiskt)
Torsdag
SKÄRTORSDAGEN
Ugnsstekt kycklinglårfilé med potatisgratäng, serveras med varma grönsaker och råkost (Svenskproducerat, Fågel, Lagad från grunden)
Dessert: Färsk frukt
Fläskpannkaka, serveras med lingonsylt och sallad (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Fredag
LÅNGFREDAGEN
Krämig tomatsoppa med pasta, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Dessert: Äppelkaka med vaniljsås
Janssons frestelse, serveras med sallad (Fisk, Lagad från grunden)
Lördag
PÅSKAFTON
Lax med Smögenpotatis, serveras med varma gröna ärter samt råkost (Fisk, Lagad från grunden)
Dessert: Äggost, serveras med björnbärssylt
Prinskorv med stekt potatis, serveras med råkost (Fläsk, Svenskproducerat)
Söndag
PÅSKDAGEN
Oxjärpe med ugnsrostad potatis och rödvinssky, serveras med varm haricots verts-sallad och råkost (Svenskproducerat, Nöt)
Dessert: Påskbakelse
Fisksoppa med saffran, serveras med mjukt bröd