Omsorgen

Orust Kommun

Strandgården

Vecka 24

Måndag
Viltfärsbiffar med klyftpotatis och enbärssås, serveras med pressgurka samt rårörda lingon (Svenskproducerat, Nöt, Lagad från grunden)
Dessert: Lingonfromage
Bondomelett med skinka, serveras med sallad (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Tisdag
Morotsbiff med kokt potatis och kall örtsås, serveras med varma grönsaker samt sallad (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Dessert: Hallonsoppa
Krämig blomkålssoppa med solroskärnor, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Onsdag
Stekt strömming med potatismos, varma gröna ärter samt råkost, serveras med lingonsylt (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Aprikoskräm
Pyttipanna med stekt ägg, serveras med inlagda rödbetor (Svenskproducerat, Nöt)
Torsdag
Köttkorv med kokt potatis och senapssås, varm broccoli samt råkost (Fläsk, Svenskproducerat)
Dessert: Färsk frukt
Kalvsylta med kokt potatis och rödbetssallad (Fläsk, Svenskproducerat)
Fredag
Grön sparrissoppa med vispad crème fraiche, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Dessert: Risgrynspudding med saftsås
Köttfärspaj med coleslaw (Svenskproducerat, Nöt, KRAV, Lagad från grunden)
Lördag
Fiskgryta med grönsaker och vitt vin, serveras med kokt potatis samt sallad (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Glass med chokladsås
Kycklingköttbullar med stekt potatis och sallad (Svenskproducerat, Fågel)
Söndag
Kåldolmar med kokt potatis och skysås, serveras med smörgåsgurka samt lingonsylt (Svenskproducerat, Nöt)
Dessert: Hallon- och vaniljmousse
Crêpes med champinjoner, serveras med sallad (Vegetariskt)