Orust Kommun
Strandgården
Vecka 25
Måndag
Ajvarkyckling med ris, serveras med råkost (Svenskproducerat, Fågel, Lagad från grunden)
Dessert: Krusbärskräm
Omelett med räkstuvning, serveras med sallad (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Krusbärskräm
Omelett med räkstuvning, serveras med sallad (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Tisdag
Köttbullar med potatismos, gräddsås och brytbönor, serveras med råkost samt lingonsylt (Fläsk, Svenskproducerat, Nöt, KRAV, Lagad från grunden)
Dessert: Apelsin- och ananassoppa
Krämig linssoppa toppad med crème fraiche, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Dessert: Apelsin- och ananassoppa
Krämig linssoppa toppad med crème fraiche, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Onsdag
Fiskpudding med kokt potatis och skirat smör, serveras med varma gröna ärter samt råkost (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Hallonfromage
Broccoli- och potatisgratäng med ost, serveras med sallad (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Dessert: Hallonfromage
Broccoli- och potatisgratäng med ost, serveras med sallad (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Torsdag
Korv stroganoff med ris samt varm morotssallad med rostade solroskärnor (Fläsk, Svenskproducerat, Ekologiskt)
Dessert: Färsk frukt
Janssons frestelse, serveras med tomatklyftor (Fisk, Lagad från grunden)
Dessert: Färsk frukt
Janssons frestelse, serveras med tomatklyftor (Fisk, Lagad från grunden)
Fredag
MIDSOMMARAFTON
Matjessill med kokt färskpotatis, gräddfil, dill och gräslök (Fisk, MSC)
Dessert: Jordgubbstårta
Västkuströra på kavring (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Matjessill med kokt färskpotatis, gräddfil, dill och gräslök (Fisk, MSC)
Dessert: Jordgubbstårta
Västkuströra på kavring (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Lördag
Kall inkokt lax med färskpotatis och romsås, serveras med varma gröna ärter samt råkost (Fisk, Lagad från grunden)
Dessert: Glass med bärkompott
Västerbottenspaj med rödlök och dillcrème fraiche (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Dessert: Glass med bärkompott
Västerbottenspaj med rödlök och dillcrème fraiche (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Söndag
Fläskfilé med ugnsstekt kulpotatis och rödvinssås, serveras med varma grönsaker samt råkost (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Dessert: Choklad- och hallonmousse
Spenatsoppa med ägghalva, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Dessert: Choklad- och hallonmousse
Spenatsoppa med ägghalva, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)