Omsorgen

Orust Kommun

Strandgården

Vecka 16

Måndag
Grekiska biffar med klyftpotatis och tzatziki, serveras med grekisk sallad
Efterrätt: Grekisk yoghurt med honung och crisp
Bondomelett, serveras med sallad (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Tisdag
Vegetarisk lasagne à la Italia, serveras med grillgrönsaker samt råkost (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Dessert: Citronfromage
Minestronesoppa med bacon, serveras med mjukt bröd (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Onsdag
Stekt fisk med kokt potatis och dansk remouladsås, serveras med varma gröna ärter samt råkost (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Äpplekräm
Pyttipanna med stekt ägg, serveras med inlagda rödbetor (Svenskproducerat, Nöt, Ekologiskt)
Torsdag
SKÄRTORSDAGEN
Ängamat med korvslantar, serveras med mjukt bröd (Fläsk, Svenskproducerat)
Dessert: Kesokaka med sylt
Fläskpannkaka (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Fredag
LÅNGFREDAGEN
Wallenbergare med potatismos och brynt smör, serveras med varma gröna ärter (Svenskproducerat, Nöt, Lagad från grunden)
Dessert: Fruktsallad med sabayonnesås
Laxröra på kavring, serveras med sallad (Fisk, Lagad från grunden)
Lördag
PÅSKAFTON
Fiskgratäng med räkor och dill, serveras med kokt potatis, varm broccoli samt råkost (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Äggost med björnbärssylt
Prinskorv med stekt potatis (Fläsk, Svenskproducerat)
Söndag
PÅSKDAGEN
Kyckling med ugnsstekt potatis och gräddsås, serveras med gelé, varm rotsakssallad samt pressgurka (Svenskproducerat, Fågel, Lagad från grunden)
Dessert: Påskbakelse
Spenatsoppa med ägghalva, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)