Omsorgen

Orust Kommun

Strandgården

Vecka 19

Måndag
Pannbiff med kokt potatis, löksky och lingonsylt, serveras med sallad (Fläsk, Svenskproducerat, Nöt, KRAV, Lagad från grunden)
Dessert: Lingonfromage
Bondomelett, serveras med tomatklyftor (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Tisdag
Isterband, serveras med stuvad potatis, inlagda rödbetor samt sallad (Fläsk, Svenskproducerat)
Dessert: Hallonsoppa
Ost- och broccolisoppa, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Onsdag
Fylld stekt strömming med potatismos och lingonsylt, serveras med varma gröna ärter (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Aprikoskräm
Pyttipanna med stekt ägg, serveras med inlagda rödbetor (Svenskproducerat, Nöt, Ekologiskt)
Torsdag
Kassler med kokt potatis och champinjonsås, serveras med varma slottsgrönsaker (Fläsk, Svenskproducerat)
Dessert: Färsk frukt
Raggmunk med lingonsylt (Vegetariskt)
Fredag
Potatis- och purjolökssoppa, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Dessert: Risgrynspudding, serveras med saftsås
Köttfärspaj, serveras med en blandsallad (Svenskproducerat, Nöt, KRAV, Lagad från grunden)
Lördag
Fiskgryta med kokt potatis, serveras med sallad (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Crème brûle
Kycklingköttbullar med rödbetssallad (Svenskproducerat, Fågel)
Söndag
Sjömansbiff, serveras med saltgurka samt sallad (Svenskproducerat, Nöt, KRAV, Lagad från grunden)
Dessert: Päron med after eight och vispad grädde
Linssoppa med yoghurtklick, serveras med mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)