Omsorgen

Orust Kommun

Strandgården

Vecka 23

Måndag
Köttfärssås med spagetti, serveras med varm blomkål samt råkost (Svenskproducerat, Nöt, KRAV, Lagad från grunden)
Dessert: Svartvinbärssoppa
Omelett med svampstuvning, serveras med sallad (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Tisdag
Falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål, serveras med råkost (Fläsk, Svenskproducerat, Ekologiskt)
Dessert: Jordgubbsmousse
Grön ärtpurésoppa, serveras med pepparrotsvisp samt mjukt bröd (Vegetariskt, Lagad från grunden)
Onsdag
Frasig fisk, serveras med kokt potatis och kall citronsås, varma gröna ärter samt råkost (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Blandad fruktkräm
Makaronipudding med skinka, serveras med sallad (Fläsk, Svenskproducerat, Lagad från grunden)
Torsdag
Kycklinggryta med gul curry, serveras med ris, varm broccoli samt råkost (Svenskproducerat, Fågel, Lagad från grunden)
Dessert: Färsk frukt
Blodpudding, serveras med vitkålssallad samt lingonsylt (Fläsk, Svenskproducerat)
Fredag
Sveriges nationaldag
Nötfärsbiffar med grönpepparsås och klyftpotatis, serveras med haricots verts (Svenskproducerat, Nöt)
Dessert: Nationaldagsbakelse
Matjessill, serveras med kokt potatis, gräddfil, dill och gräslök (Fisk, MSC)
Lördag
Pocherad fisk med kokt potatis och vitvinssås, serveras med varm morot och purjolök samt råkost (Fisk, Lagad från grunden, MSC)
Dessert: Silviakaka
Prinskorv med äggröra, serveras med sallad (Fläsk, Svenskproducerat)
Söndag
Oxbringa med kokt potatis och pepparrotssås, serveras med varm haricots verts samt sallad (Svenskproducerat, Nöt)
Dessert: Mandariner med vispad grädde
Tonfiskröra i tunnbröd (Fisk, Lagad från grunden, MSC)