Omsorgen

Skövde kommun

Bokens Äldreboende

Vecka 4

Måndag
Stekt frukostkorv serveras med senapssås, varm grönsak samt kokt potatis (Svenskproducerat)
Svartvinbärssoppa med grädde och skorpa
Kvällsmat: Bondomelett serveras med råkostsallad (Svenskproducerat)
Tisdag
Apelsin- och chilibakad fisk serveras med varm grönsak samt ris (EU-producerat)
Mjuk kaka
Kvällsmat: Hemgjord yoghurt serveras med smörgås med äggsallad (köket ska på apt) (Svenskproducerat)
Onsdag
Kålpudding serveras med gräddsås, rårörda lingon samt varm morot och kokt potatis (Svenskproducerat)
Fruktsallad toppad med vaniljkvarg
Kvällsmat: Risplättar serveras med sylt och grädde
Torsdag
Potatis- och purjolökssoppa serveras med hembakat bröd och pålägg
Äppelpaj med vaniljsås
Kvällsmat: Fiskpudding serveras med skirat smör samt rårivna morötter (EU-producerat)
Fredag
Sötsur fläskköttgryta serveras med wokade grönsaker samt ris
Mangokräm
Kvällsmat: Marinerad kyckling serveras med frukt och grönt samt potatisgratäng (Svenskproducerat)
Lördag
Sprödbakad fisk serveras med dansk remoulad samt gröna ärtor och kokt potatis (EU-producerat)
Jordgubbsmousse
Kvällsmat: Kalvsylta med rödbetssallad samt stekt potatis (Svenskproducerat)
Söndag
Stekt kycklinglårfilé serveras med apelsingräddsås samt blandade grönsaker och kokt potatis (Svenskproducerat)
Aprikoser med vispad grädde
Kvällsmat. Grön ärtpurésoppa serveras med mjukt bröd och pålägg