Omsorgen

Skövde kommun

Bokens Äldreboende

Vecka 5

Måndag
Pyttipanna serveras med inlagda rödbetor och stekt ägg (Svenskproducerat)
Fläderbärssoppa toppad med grädde
Kvällsmat: Ugnspannkaka med palsternacka serveras med äppelmos
Tisdag
Stekt fläsk serveras med bruna bönor samt morot och kokt potatis (Svenskproducerat)
Jordgubbskräm
Kvällsmat: Redd rotfruktssoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Onsdag
Fiskfärsbiff serveras med dillmajonnäs samt gröna ärtor och kokt potatis (Svenskproducerat)
Fruktsallad med grädde
Kvällsmat: Ålandspannkaka serveras med sviskonkräm samt mjukt bröd och pålägg
Torsdag
Gul ärtsoppa med fläsk serveras med hembakat bröd och pålägg (Svenskproducerat)
Pannkakor med sylt och grädde
Kvällsmat: Strömmingslåda serveras med potatismos samt blandade grönsaker (EU-producerat)
Fredag
Kycklinggryta med senap och citron serveras med haricots verts samt kokt potatis (Svenskproducerat)
Röd vinbärskräm
Kvällsmat: Varma mackor med makrillröra serveras med blandad sallad (EU-producerat)
Lördag
Ångad alaska pollock serveras med ägg- och persiljesås, gröna ärtor samt kokt potatis (EU-producerat)
Persika med vaniljgrädde
Kvällsmat: Omelett med champinjonstuvning samt tomatsallad
Söndag
Helstekt fläskkarré serveras med mild pepparsås samt morötter och kokt potatis (Svenskproducerat)
Bärkaka med grädde
Kvällsmat: Sparrissoppa serveras med mjukt bröd och pålägg