Bokens Äldreboende
Vecka 50
Med reservation för ändringar.
Köttfärssås serveras med svensk pasta samt varma grönsaker
Plommonkompott med gräddmjölk
Kvällsmat: Fläskpannkaka serveras med lingonsylt och rårivna morötter
Pepparkakans dag
Pocherad fisk serveras med ägg- och persiljesås samt gröna ärtor och kokt potatis
Glass toppad med pepparkakscrunch
Kvällsmat: Champinjonsoppa serveras med mjukt bröd och pålägg
Nobeldagen
Förrätt: Skagenkanapé
Varmrätt: Helstekt kotlettrad serveras med brunsås, bukettgrönsaker samt potatisgratäng
Dessert: Saffranspannacotta toppad med björnbär
Kvällsmat: Mannagrynspudding serveras med saftsås samt mjukt bröd och pålägg
Fransk bondsoppa serveras med hembakat bröd och pålägg
Bokens lussesemla
Kvällsmat: Risgrynsgröt serveras med mjukt bröd och julskinka
Köttfärsruta med pizzatäcke serveras med gräddsås, varm grönsak samt kokt potatis
Skogsbärskräm
Kvällsmat: Skinkfrestelse serveras med blandad sallad
Luciadagen
Laxpudding serveras med skirat smör och gröna ärtor
Pepparkaksmousse
Kvällsmat: Kallskuret kött serveras med frukt och grönt samt potatisgratäng
Tredje advent
Stekt kycklinglårfilé serveras med rosépepparsås samt blandade grönsaker och kokt potatis
Fruktcocktail med vaniljgrädde
Kvällsmat: Grön ärtpurésoppa toppad med pepparrotskeso serveras med mjukt bröd och pålägg