Sotenäs kommun
Kvarnbergets äldrecentrum
Vecka 17
Måndag
ANNANDAG PÅSK (Matsalen stängd)
Middag: Kycklinggryta serveras med potatis och grönsaker.
Efterrätt: Glass serveras med chokladsås.
Kvällsmat: Räkcreps serveras med sallad.
Middag: Kycklinggryta serveras med potatis och grönsaker.
Efterrätt: Glass serveras med chokladsås.
Kvällsmat: Räkcreps serveras med sallad.
Tisdag
VÄRLDENS MAT ISLAND
Middag: Plokkfiskur: fiskgratäng med potatis, lök samt dill
Efterrätt: Rabarberkräm serveras med mjölk.
Kvällsmat: Husets soppa serveras med smörgås.
Middag: Plokkfiskur: fiskgratäng med potatis, lök samt dill
Efterrätt: Rabarberkräm serveras med mjölk.
Kvällsmat: Husets soppa serveras med smörgås.
Onsdag
VÄRLDENS MAT KOREA
Middag: Korea fried chicken serveras med ris alt. potatismos.
Efterrätt: Körsbärskräm serveras med mjölk.
Kvällsmat: Äggsallad serveras med bröd.
Middag: Korea fried chicken serveras med ris alt. potatismos.
Efterrätt: Körsbärskräm serveras med mjölk.
Kvällsmat: Äggsallad serveras med bröd.
Torsdag
VÄRLDENS MAT INDIEN
Middag: Lins och blomkålssoppa med curry och kokosgrädde.
Efterrätt: Chokladpudding serveras med grädde.
Kvällsmat: Pannkakor serveras med sylt samt grädde.
Middag: Lins och blomkålssoppa med curry och kokosgrädde.
Efterrätt: Chokladpudding serveras med grädde.
Kvällsmat: Pannkakor serveras med sylt samt grädde.
Fredag
VÄRLDENS MAT GREKLAND
Middag: Grekiska biffar (Med fetaost, soltorkade tomater och oliver) serveras med rostad potatis samt tzatzsiki och grönsaker.
Efterrätt: Björnbärskräm serveras med mjölk.
Kvällsmat: Kycklingkebab serveras med potatismos samt sallad och dressing.
Middag: Grekiska biffar (Med fetaost, soltorkade tomater och oliver) serveras med rostad potatis samt tzatzsiki och grönsaker.
Efterrätt: Björnbärskräm serveras med mjölk.
Kvällsmat: Kycklingkebab serveras med potatismos samt sallad och dressing.
Lördag
Middag: Kokt köttkorv serveras med pepparrotssås samt potatis och kokta rotsaker.
Efterrätt: Glass serveras med bärsås.
Kvällsmat: Skaldjursgratäng serveras med sallad.
Efterrätt: Glass serveras med bärsås.
Kvällsmat: Skaldjursgratäng serveras med sallad.
Söndag
Middag: Stek serveras med gräddsås samt potatis och grönsaker.
Efterrätt: Päronhalvor serveras med grädde.
Kvällsmat: Risgrynsgröt serveras med mjölk.
Efterrätt: Päronhalvor serveras med grädde.
Kvällsmat: Risgrynsgröt serveras med mjölk.