Omsorgen

Eskilstuna kommun

Äldreboendet Spångagården

Vecka 19

Måndag
Lunch 1 Korvstroganoff med ris
Lunch 2 Bondomelett med morot, linser och palsternacka
Dessert Nyponsoppa med vaniljkvarg och mandelbiskvi
Middag Kycklingpaj med bacon och currydressing
Tisdag
Lunch 1 Fiskgratäng Smögen (räkor, dill, ost), potatis
Lunch 2 Krämig grön lasagne med linser, spenat och keso
Dessert Hallonkräm med drömsmul
Middag Stekt falukorv och stuvade makaroner
Onsdag
Lunch 1 Kycklinggryta med svamp och paprika och ris
Lunch 2 Spenat- och fetaostpaj med vitlöksdressing
Dessert Citrussoppa
Middag Bohuslänsk fiskpudding med smält smör
Torsdag
Lunch 1 Pannbiff med stekt lök, sås och potatis
Lunch 2 Svampsoppa med bacon och smörgås med pålägg
Dessert Mannagrynspudding med saftsås
Middag Krämig hönssås med svamp serveras med pasta
Fredag
Lunch 1 Fisk Björkeby med kall sås och potatismos
Lunch 2 Vegetarisk schnitzel med varm örtagårdssås och rostad potatis
Dessert Kaneläpplen med vaniljsås
Middag Ostgratinerad kassler på risbädd
Lördag
Lunch 1 Kycklingfilé med dragonsås och potatis
Lunch 2 Quinoabiffar med kall sås med soltorkad tomat och bulgur
Dessert Kladdkaka med grädde
Middag Lammfärsbiff, rosmarinkryddad sås, potatis
Söndag
Lunch 1 Slottsgryta med potatis och pressgurka
Lunch 2 Crepes med champinjonstuvning
Dessert Mango- och passionsfruktsmousse med kokos flingor
Middag Kaviarströmmingslåda med potatis